Amnesty International jongerenpanel zoekt leden

DoorTamar de Groot

20 september 2023

De organisatie Amnesty International zijn op zoek naar MBO’ers voor hun jongerenpanel. Ben jij gemotiveerd en wil je op komen voor je eigen rechten? Dan is dit wat voor jou.

Wat is Amnesty International?

Amnesty International is een organisatie die op komt voor de rechten van mensen. Ze proberen mensen te helpen die bijvoorbeeld onterecht vast zitten. Door onderzoek en praten met leiders in andere landen proberen ze zo de mensen vrij te halen. Ook zijn ze bekent van de ‘Write for rights’ waarin ze mensen op sporen om een brief te schijven naar iemand in de gevangenis die onterecht vast zit. Door de duidende brieven die dan binnen komen is er vaak een kans op het vrij komen of op nieuw de recht zaal in kunnen.

Jongerenpanel

In het jongerenpanel van Amnesty zitten jongeren tussen de 15 en 26 jaar. Die graag hun stem willen later horen en op komen voor hun eigen rechten. In het jongerenpanel mag je jou ideeën en gedachtes delen met anderen. Met coaching en training wordt je geholpen met organiseren van evenementen en het leiden van jou eigen project, en dit allemaal samen in een leuk team. Hun moto is ‘Als ze ons niet horen, roepen we harder.’

Ze zijn opzoek naar jou

Amnesty zoekt gemotiveerde MBO’ers die een ongezouten mening hebben en niet bang zijn om hun mond open te trekken. Jongeren die veel inzet kunnen geven en initiatief tonen. Ben jij een MBO’er tussen de 15 en 26 jaar? Heb jij 1 keer in de maand tijd om fysiek vergadering bij te staan en 1 keer in de maand online vergadering? Heb jij elke week 4 tot 6 uur tijd over om aan Amnesty te besteden? Dan moet jij je zeker aan melden. Er zijn nog 10 plekken over dus wees er snel bij. Via deze link kan je je aanmelden voor het jongerenpanel dat vanaf oktober start. Wees niet bang en start hier je nieuwe uitdaging!