‘Ons nieuwe redactiewerk is rooskleurig’

DoorRoos de Jongh

15 september 2023

De eerste week redactiewerk op het Mediacollege Amsterdam zit er op! En wat hebben we leuk gewerkt met zijn allen. Samen met de radioklas van Dirk en Marianne doen we ons best om de leukste/beste informatie te zoeken en vermelden voor jullie.

Hoe leuk is het dat we nu onze eigen site hebben waar we het nieuws en of informatie kunnen vermelden van de afgelopen tijd of de tijd die nog moet komen. Deze dingen vermelden wij op onze eigen “mediacollege manier”. We maken even een korte terugblik op de week van 11 tot 15 september, en vragen we een docent en student over hun ervaringen. We starten met Dirk Lustenhouwer die ons lesgeeft in het maken van radio. Dit is een link naar informatie over de nieuwe site https://malive.nl/2023/09/01/nieuwe-site-voor-malive-nl/

Radioklas en hun voorbereiding

De klas van Dirk heeft de afgelopen week veel informatie opgezocht voor hun uitzendingen de komende weken. Er komt studio politico week aan en moeten dus een politiek persoon gaan interviewen. Hier zijn ze al druk mee bezig. De radioklas hebben al hele toffe ideeën voor de aankomende radio weken. Het is goed dat de radioklas en de redactieklas in tweeën is gesplitst waardoor we een betere nieuws verziening worden voor de hele school. Eerst deed de radio dit allemaal alleen, maar dat werd te veel. Zo zijn deze klassen ontstaan.

Julie Scholten over het nieuwe vak

Julie vindt het nieuwe vak vooral heel erg nieuw. We bereiden ons beter voor op onze stage en zo voelt het meer serieuzer. De toekomst van die nieuwe vak is rooskleurig en is onwijs nieuwsgierig hoe dit gaat verlopen. Door middel van het bijhouden van deze site kun je meer oefenen met artikelen schrijven. Dit vak zorgt ervoor dat de klas beter voorbereid is op de stage. Je hebt meerdere redactiedelen op de redactie, de nieuwsdienst zorgt voor artikelen en is een ontzettend bedreven onderdeel.

https://www.salto.nl/malive/