Van mediastudent naar een echte reality star!

DoorOde Brasz

13 september 2023

Wie had gedacht dat er na het “Voice schandaal” nog ophef zou zijn over schandalen achter de schermen? Wederom komen verhalen naar buiten van deelnemers die niet hadden gehoopt op de ervaring die zijn hebben gekregen. Studenten van het Mediacollege hebben een mening over deze realityshows.

Sommige studenten noemen het “domme televisie” en de andere groep studenten vinden het ontzettend interessant.

Misschien lopen hier studenten rond die wij over een paar jaar op de televisie zien verschijnen, een paar studenten vertellen namelijk dat ze graag zouden mee doen aan een progamma.

In Temptation Island testen koppels hun relatie onder druk van een groep ‘verleiders’. De koppels worden gedurende twee weken van elkaar gescheiden en krijgen alleen fragmenten van elkaar te zien.  Veertien oud deelnemers van de reality show Temptation Island hebben zich inmiddels gemeld bij strafadvocaat Sebas Diekstra, ze zeggen psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname aan het programma. 

Oud deelneemster Aylin vertelt tegen het AD dat zij tijdens de opnames werd beïnvloed door de makers van het programma. Daarbij liep ze zoveel emotionele schade op, dat ze zichzelf twee keer van het leven probeerde te beroven. De verhalen van de deelnemers zijn volgens Diekstra vergelijkbaar. “Er blijkt op een vergelijkbare manier met hen te zijn omgegaan en druk op hen te zijn gezet”, zegt de advocaat.

Sophie Smit, tweedejaars student MediaRedactieMedewerker vertelt dat zij wel zou mee willen doen aan een reality show. “Aan een Ex On The Beach of een Temptation Island zou ik niet mee doen, ik vind namelijk dat mensen dan snel een verkeerd beeld over je krijgen. Daarentegen zou Expeditie Robinson mij geweldig lijken, puur voor de ervaring en de extra bekendheid die je daarvan krijgt,” zegt Sophie.

Sibu Hof volgt de opleiding filmacteur. “Aan een reality show zou ik nooit mee doen, tenzij het mijn eigen show is. Ik vind het grappig om er naar te kijken maar ik vind dat de deelnemers zichzelf voor schut zetten.” zegt Sibu.

Chris Elyass, student filmacteur lijkt het gaaf om mee te doen aan een reality show “Een progamma over de liefde lijkt mij niet leuk, maar ik zou erg graag mee willen doen aan Special Forces VIP. Niet voor de show maar om mijzelf uit te dagen, om te zien wat mijn lichaam allemaal aankan.” zegt Chris.

Fien Dijkstra, student MediaRedactieMedewerker heeft nog wat twijfels. Ze zegt dat ze niet mee zou doen aan een liefdes progamma, “een show over de liefde zou ik niet zo snel doen, of misschien juist toch wel, ik weet het niet zo goed. Ik denk er nog een keer over na als ik wat ouder ben.” Zegt Fien.