Lip filler en botox trend: Wat vinden studenten echt?

DoorSophie Smit

13 september 2023

Lip fillers en botox zijn mega populair. Maar wat vinden studenten van het Mediacollege hiervan, en wat zijn de eventuele risico’s van deze ingreep? Zijn we gevoelig voor deze trend?

“Ik denk dat het belangrijk is om jezelf te accepteren zoals je bent en niet te veel te focussen op uiterlijk.” zegt MediaRedactie student Fien Dijkstra. Ode Brasz denkt daar anders over, “ik ben absoluut voorstander van lip fillers en botox! Ik geloof dat het een geweldige manier kan zijn om je zelfvertrouwen te vergroten en je nog mooier te maken.”

Ariana Grande

Onlangs onthulde Ariana Grande in een interview dat ze lip fillers en botox heeft gebruikt. Ze gaf aan dat ze voor deze ingrepen had gekozen om haar zelfvertrouwen te vergroten en haar eigen schoonheid te omarmen. Ze is open over haar keuzes maar ze moedigt anderen om zichzelf te accepteren.

Risico’s

Volgens het Erasmus MC ( ziekenhuis ) is de ingreep niet zonder gevaar. Complicaties kunnen voorkomen, zo heeft het Erasmus zelfs complicatiespreekuren.

Conclusie

Het is duidelijk dat er verschillende meningen zijn over lip fillers en botox. Terwijl sommige studenten enthousiast zijn over de mogelijkheden om zelfvertrouwen te vergroten, benadrukken deskundigen ook het risico dat er gelopen word op eventuele gezondheidsproblemen. Volg dus niet zomaar een trend en lees je voornamelijk goed in.