Waarom staat de wereld stil om 14.15?

DoorNoëmi Achthoven

11 september 2023

Precies 22 jaar geleden vliegen om 14.15, twee vliegtuigen de Twin Towers in. Daarom zijn er vandaag in totaal 165 muzieknummers die we zeker niet gaan horen. De liedjes hebben namelijk titels die mensen een vervelend gevoel geven.

Een aantal nummers van de zwarte lijst

Louis Armstrong – What A Wonderful World

Led Zeppelin – Stairway To Heaven

Paul McCartney & Wings – Live And Let Die

Elvis Presley – Devil In Disguise

AC/DC – Highway To Hell

Phil Collins – In The Air Tonight

The Doors – The End

Waarom?

Vele radiostations besluiten na 11 september 2001 een lijst met muzieknummers te maken die niet gedraaid mogen worden op 11 september. Deze aanslagen zorgen er ook voor dat artiesten juist nummers gaan schrijven over 9/11, die juist wel gedraaid mogen worden. Denk zowel aan Alicia Keys en Jay-Z met het welbekende nummer Empire State Of Mind. En Coldplay het nummer Politik is gaan schrijven.

11 september 2001

Twee vliegtuigen vliegen de vliegtuigen de wolkenkrabbers in, hierdoor komen meer dan 2700 mensen om het leven. Afgelopen vrijdag identificeren wetenschappers nog eens 2 van de 2.753 slachtoffers. Tot de dag van vandaag onderzoeken ze al 20 jaar het puin. Ze vinden deeltjes waar DNA in zit van de slachtoffers en kunnen geïdentificeerd worden.

Foto’s: Shabnam Malekzada