Bibberen voor de eerste schooldag

DoorJosephine Hooijboer

11 september 2023

De zomervakantie is voorbij, school begint weer. Het Mediacollege verwelkomt alle nieuwe studenten. Al die nieuwe indrukken en al die nieuwe mensen, best spannend zo’n eerste dag. Wat zijn de eerste indrukken van al die nieuwelingen?

Luke McGregor: “Ik vond vandaag best wel leuk. Ik doe de opleiding game artist en ging vandaag aan de slag met 2D en onze beroepsopdracht. We werken nu een idee uit voor een game. Ik was in het begin best wel zenuwachtig en nieuwsgierig hoe ik het zou vinden. Ik vind de klas en de school leuk, dus ik heb er veel zin in.”

Een andere student van de opleiding media redactie is dik tevreden over vandaag, “de docenten zijn allemaal aardig en alles was best rustig. Als het goed is gaan we dit jaar verhalen maken en veel schrijven, dus ik heb er veel zin in.”

Nils Schouten doet de opleiding audiovisueel:  Ik heb iets geleerd over storytelling en Adobe. Bij storytelling leer je hoe je een script schrijft en hoe je bijpassende beelden maakt bij een verhaal. We kregen een afbeelding en daarbij moesten we een verhaal verzinnen. Ik twijfel wel een beetje of de opleiding wat voor mij is, maar dat zie ik later wel. Vandaag vond ik in ieder geval een interessante dag.”

Quinten Duijster zijn vingers zijn moe van downloaden. “Mijn opleiding is software developer. Daar gaat het vooral om websites maken, dus dat vind ik interessant. Mijn klas is leuk, heb ook al wat vrienden gemaakt en de school is chill.