Mijn familie slaapt ook buiten in Marokko.

DoorNaomi Budde

11 september 2023

Vrijdag 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving. Ook mijn familie woont er, het blijkt erger te zijn dan verwacht.

Rond 23:00 uur vrijdag avond heeft er een aardbeving plaats gevonden enkele kilometers van Marrakesh. Het epicentrum was een klein dorpje in de bergen waar de meeste doden zij gevallen. Alle inwoners van Marrakesh hebben het gevoeld, waarbij ook mijn familie. Veel gebouwen zijn gescheurd of ingestort. Veel inwoners slapen buiten vanwege de angst op nog een beving. Ook mijn familie besloot die avond buiten te slapen vanwege de angst en schade. Het huis van mijn familie heeft daarbij schade opgelopen. Denk aan scheuren in de muren of gevallen decoratie.

Afgelopen weekend zijn er nog naschokken geweest. Deze waren minder heftig, maar kunnen nog steeds schade aanbrengen. Mijn familie slaapt nu bij verdere familie uit Marokko. Daar is het een stuk veiliger.

Volgens officiële cijfers zijn ruim 2100 mensen om het leven gekomen, en zijn er al meer dan 2400 gewonden gemeld. In het ziekenhuis komen er nog dagelijks gewonden binnen. Hulpverleners en zoekhonden werden ingezet. Veel landen hebben hulp aangeboden, maar hebben hierbij geen reactie gekregen vanuit Marokko.

Verder is er geen spaaractie via Giro-555. Deze verloopt via Giro-8686 van het rode kruis. Het rode kruis richt zich op dit moment op directe hulpverlening, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Het Rode Kruis opent Giro 6868 om de slachtoffers te steunen. Help jij mee?

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/rode-kruis-opent-giro-6868-voor-slachtoffers-aardbeving-marokko/