MA Request levert immens bedrag op voor Oekraïense slachtoffers

DoorRedactie Ma Live

18 maart 2022

Afgelopen donderdag, 17 maart, vond MA Request plaats. Op deze dag collecteren wij voor giro 555, omdat iedereen een veilig huis verdient, waar je kunt eten, slapen, verblijven en jezelf mag zijn. Mensen die om wat voor reden dan ook op de vlucht moeten, willen we van harte ondersteunen. Gasten, acties, spelletjes, alles kwam aan bod. Uiteindelijk werd een groot bedrag opgehaald, wat uiteindelijk goed terechtkomt bij de Oekraïense burgers. 

 

Natuurlijk is de aanleiding van deze actie de oorlog in Oekraïne. Er is daar een mateloze vluchtelingenstroom op gang gekomen. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze vluchtelingen, maar ook voor vluchtelingen uit andere gebieden.

 

Aan het begin van de MA Request ochtend werd er al groots uitgepakt. Plaatjes werden aangevraagd, de vliegensvlugge reporter ging op pad om studenten te ondervragen en diverse interviews werden afgelegd. 

 

Rond het middaguur ging het echt los. Zo was Miss Nederland Julia Sinning te gast om met de presentatoren te praten over haar titel, maar ook over de situatie in Oekraïne en hoe dit haar raakt. 

 

 

BN’ers te gast voor MA Request

Ex Wie Is De Mol-kandidaat, presentator van Shownieuws en nieuwslezeres van 538 Airen Mylene was te gast tijdens MA Request om te praten over haar baan in de media, en hielp uiteraard mee om zoveel geld mogelijk op te halen voor de Oekraïense slachtoffers. 

 

 

Christel Mulder van Plan International kwam een bezoekje brengen aan de studio om te praten over wat zijn organisatie precies inhoudt en journalist Matthijs heeft ons bijgepraat over zijn werk bij NU.nl.

 

Naast de vele, interessante gasten, waren er ook diverse acties. Zo kon je voor een aantal euro je nagels lakken, tattoo’s zetten, professionele foto’s van jezelf maken en kon je meedoen aan een veiling om een auto op te pimpen met graffiti. 

 

Just Dance spelen in de MA lounge en karaoke doen, allemaal voor de slachtoffers in Oekraïne. Waar het uiteindelijk om draait, is het eindbedrag dat is opgehaald voor de Oekraïense burgers. Na een lange uitzending van 10:00 tot 17:00, is er tijdens MA Request één eindbedrag opgehaald van 2208,20 euro. Na een grote inzet van docenten en studenten was dit een mooi einddoel dat is behaald na een lange, maar geslaagde dag. 

 

Kijken naar de live-reactie waar mensen reageren op het eindbedrag? Check de link hieronder: