Mondkapjes weg, studenten dolblij

DoorRedactie Ma Live

15 september 2021
Een foto met vier mensen met een mondkapje voor.
Foto: cottonbro

Op dinsdag 14 september was er weer een corona-persconferentie. Daarin heeft de overheid ons verteld dat de mondkapjes vanaf 25 september niet meer op school verplicht zijn. Voor veel studenten is dit een opluchting. Conciërges zullen het ook een stuk makkelijker krijgen nu ze niet meer de boel hoeven te controleren.Het wordt natuurlijk wel afwachten of dit uiteindelijk goed zal gaan.

De jongeren zijn sinds een tijdje een grotere risicogroep geworden. Om nu de mondkapjes op de scholen weg te halen zal misschien wel voor nog een uitbraak zorgen onder de jongeren. De meeste jongeren zullen waarschijnlijk al ingeënt zijn, maar dat is niet het geval bij iedereen.

Veel studenten, leraren en conciërges zijn er positief over, alhoewel er wat risico’s zullen zijn. De zorgen komen vooral uit het feit dat iedereen nu weer naar school gaat en het erg druk is, voornamelijk in de pauzes. De mensen die gevaccineerd zijn hebben minder zorgen dan de mensen die dat niet hebben, maar alsnog is  het moeilijk om in te schatten wat er gaat gebeuren nadat deze maatregel is afgeschaft. Het is namelijk ook zo dat de 1,5 meter is afgeschaft in het algemeen, in combinatie met de andere afschaffing is het bij elkaar een grote stap die we maken. In het openbaar vervoer is het mondkapje nog wel een verplichting. Deze maatregel zal waarschijnlijk de komende tijd nog niet weggaan.

Iedereen kan elkaar weer eindelijk goed verstaan naar die anderhalf jaar met een mondkapje. Natuurlijk wordt er gehoopt dat er niks erg zal gaan gebeuren als iedereen weer de frisse lucht in ademt.