Gaat de leeuw niet in zijn hempje staan?

DoorRonald Hooijschuur

10 juni 2024

Het EK 2024, officieel UEFA Euro 2024, wordt dit jaar gehouden in Duitsland van 14 juni tot 14 juli. Het toernooi speelt zich af in tien steden, waaronder Berlijn en München. Met 24 deelnemende teams, zoals favorieten als Frankrijk, Spanje, Engeland, Portugal en Nederland. De openingswedstrijd vindt plaats in de Allianz Arena in München, en de finale wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.

Oranje gaat volgens OPTA een 5,1% kans op de eindzege. Engeland is de grootste kanshebber met 19,9% kans op de eindwinst, daarna volgt Frankrijk met 19,1. Marijn en ik vroegen aan onze klasgenoten wie volgens hen het EK 2024 zou winnen. De meningen waren verdeeld: sommigen tipten Frankrijk vanwege hun sterke selectie, terwijl anderen op Spanje of Italië wedden vanwege hun indrukwekkende vorm. Een aantal klasgenoten geloofde dat Nederland een goede kans maakte, vooral met hun huidige talentvolle spelers. Het leverde levendige discussies op en maakte duidelijk hoe groot de spanning en verwachting rondom het toernooi zijn.

Telling

Nederland 6, Frankrijk en Duitsland 3. Engeland en Schotland 2. En Albanië, België, Portugal en Turkije met 1 stem. Mees dekker zegt Bijvoorbeeld: ‘Schotland gaat sowieso winnen.’ En Sam Geijteman zegt: ‘Tuurlijk gaat Nederland winnen!’

Story

Wie denk jij dat er gaat winnen? Bekijk de Instagram story om te stemmen op het land wat denkt dat jij gaat winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *