Oud student Mediacollege schrijft boek over D’s en T’s

DoorKyara Ubink

30 mei 2024

Loekie van Ede, oud student van het mediacollege studeert nu Communicatie en Multimedia Design (CMD) in Utrecht. Voor haar opleiding mocht ze een eigen project kiezen en schreef een boek dat jonge kinderen helpt met het leren van werkwoordspelling.

Loekie van Ede

In het boek lees je een verhaal over Wout Wijsneus die in een dorp woont waar woorden worden gebouwd. Wanneer de letters D en T verdwijnen, gaat Wout op onderzoek om ze terug te vinden. Het boek combineert avontuur met educatie, zodat kinderen de regels van werkwoordspelling op een leuke manier leren.    

 Voor mijn opleiding mocht ik een eigen project kiezen en heb ik dit boek daarvoor geschreven. Ik zie om me heen veel mensen die moeite hebben met werkwoordspelling en wilde hier verandering in brengen,” vertelt Loekie. Het schrijven van het boek was tevens wel een uitdaging “In eerste instantie wilde ik 100 pagina’s schrijven, maar dat zou maanden tijd in beslag nemen”, vertelt ze.

Of er nog meer educatieve boeken komen weet Loekie nog niet “Het is een leuk idee om er een serie van te maken, dus wie weet na mijn opleiding” 

Met haar boek maakt Loekie van Ede werkwoordspelling leuk en toegankelijk voor jonge kinderen. “Ik hoop dat ze het leuk vinden en het ezelsbruggetje onthouden”.