Een opvallend uiterlijk en een unieke niche: zo wordt je bekend op social media!

DoorBo Pafort

11 april 2024

In de afgelopen jaren hebben veel mensen sociale media platformen gebruikt om daarmee bekend te worden en geld te verdien. Deze mensen noem je influencers. Je kent er misschien wel een paar, van Rhodé Kok tot Kylie Jenner. Deze influencers zijn erg geliefd en hebben een groot bereik op sociale media, maar hoe worden deze mensen nou bekend en wat maakt hen zo interessant?

Er staan overal op internet verschillende tips en tricks die jou kunnen helpen met groeien op sociale media. Maar wat als je zelf niet weet wat bijvoorbeeld jouw niche is of wat je wilt gaan doen?

Op sociale media zie je vaak dat mensen bekend worden door bepaalde dingen. Rhodé Kok bijvoorbeeld staat bekend om haar uitgesproken persoonlijkheid die ze openlijk deelt op het internet. Zo maakt ze in haar video’s veel sarcastische grapjes, zoals in een video met Roxy Dekker gingen ze samen naar Engeland en praten ze Engelse mensen met overdreven accent na, en staan ze te kloten voor het koningshuis. Veel mensen zeggen ook dat ze bekend is geworden omdat ze ginger is, zo bewijst maar weer dat uiterlijk ook met bekendheid te maken heeft.

Laten we Tara Yummy ook als voorbeeld nemen. Tara is recentelijk viraal gegaan op sociale media en wordt door sommige zelfs de it-girl van nu genoemd. Ze is een Instagram model, YouTuber en influencer uit de Verenigde Staten. Tara staat bekend om haar open persoonlijkheid, haar komische twist aan haar content en haar alternatieve uitstraling. Op YouTube en TikTok post ze vooral herkenbare en grappige video’s. Ze heeft recent 1 miljoen abonnees gehaald op YouTube en we kunnen verwachten dat dat aantal alleen maar zal stijgen.

Madison Beer is een voorbeeld van iemand die op sociale media is begonnen en vanuit daar een andere carrière is gaan volgen. Madison begon met YouTube video’s maken in 2012, dit waren vooral video’s van haar zangkunsten. Kort nadat ze begon met video’s maken, postte wereldbekende artiest Justin Bieber een van haar covers op zijn Twitter account, daardoor werd haar naam trending en tekende zij een platenlabel bij muziekproducer Scooter Braun die toen de tijd werkte bij Island Records. Ondanks dat kennen de meeste mensen haar alleen om dat ze mooi is, en daar zijn wij het ook mee eens!

Maar nu is de vraag hoe wordt je dan bekend?

Wij hebben veel onderzocht en eigenlijk komt het erop neer dat jij moet gaan kijken wie jij bent en waar jij voor staat, maak een notitie en kies iets uit wat bij jou past en je levensstijl. Je kan je ook inschrijven bij een marketingbureau, vaak zit je dan wel vast aan regels en is er ook veel oplichting onder marketingbureaus. Bij Sortlist kan je een korte test doen om jou marketingbureau te vinden. Ze helpen je verder en maken een plan voor je op basis van het algoritme. Onze conclusie is: wees jezelf en steel geen content van anderen, en als dat niet lukt is het misschien niet voor je weggelegd.

Wij zijn zelf ook te vinden op sociale media! Volg ons hier:

Instagram: @bopafort & @soraya.achb

TikTok: @bopafort & @soraya.achb

YouTube: Bo Pafort