Mijn ervaring met ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’.

DoorIsabelle Bakker

14 maart 2024

Ik ben Isabelle (20) en ben een student op het Mediacollege waar ik de opleiding ‘redactie medewerker’ doe. Graag deel ik graag meer over mijn eerste ervaring ooit met de missverkiezing: ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’.

Wat houdt de missverkiezing ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’ in? 
Een missverkiezing in het algemeen is meer dan alleen kijken naar schoonheid aan de buitenkant maar ook van binnen. Ze kijken ook naar hoe je jezelf presenteert en waar je voor staat als ‘Miss’. ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’ is een provinciale verkiezing. Als finalist leg je een traject van 3 maanden af. Waar je catwalk training, fotoshoots, uitjes naar de hoofdsponsors en de finale show in elkaar gaat zetten met je medefinalisten. 
Als je de hoofdtitel ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’ of ‘Miss Teen Of Noord-Holland’ wint ga je door naar de volgende missverkiezing genaamd ‘Miss Beauty Of The Netherlands.’  

De casting dag 
Zelf had ik nog nooit meegedaan met een missverkiezing, en wist ik eigenlijk niet precies wat om te verwachten. Ik had de tip gekregen om mee te doen van een klasgenootje. Ik hield wel van mezelf presenteren op een podium. En ook nieuwe dingen te ontdekken in mezelf en verschillende ervaringen op doen. 
Dus besloot ik om mij impulsief in te schrijven 3 dagen voor de sluitingsdatum.  Al snel kreeg ik een mailtje dat ik was uitgenodigd voor de casting dag.
De casting dag bestaat uit 3 verschillende rondes: een voorstel ronde, bikini ronde en een Engelse vraagronde. Na al deze rondes werden de finalisten bekend gemaakt en werd ik een van de finalisten voor ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’. 

De casting dag 
Zelf had ik nog nooit meegedaan met een missverkiezing, en wist ik eigenlijk niet precies wat om te verwachten. Ik had de tip gekregen om mee te doen van een klasgenootje. Ik hield wel van mezelf presenteren op een podium. En ook nieuwe dingen te ontdekken in mezelf en verschillende ervaringen op doen. 
Dus besloot ik om mij impulsief in te schrijven 3 dagen voor de sluitingsdatum.  Al snel kreeg ik een mailtje dat ik was uitgenodigd voor de casting dag.
De casting dag bestaat uit 3 verschillende rondes: een voorstel ronde, bikini ronde en een Engelse vraagronde. Na al deze rondes werden de finalisten bekend gemaakt en werd ik een van de finalisten voor ‘Miss Beauty Of Noord-Holland’. 

Reacties van mijn omgeving 
Toen ik mezelf net had ingeschreven voor deze missverkiezing hadden mijn ouders enkele vraagtekens. Ze hadden nooit gedacht dat ik mee zou doen aan zoiets. En hadden ze wel vooroordelen over missverkiezingen. Maar stonden wel volledig achter mijn beslissing. Alleen ze hadden geen enkel idee wat ze konden verwachten. Wat betreft mijn vrienden waren hun wel meteen enthousiast en wouden meteen weten wanneer de finale plaats vonden.  

My Advocacy 
Het traject bestaat voornamelijk om jezelf in te zetten voor een maatschappelijk probleem. 
Ik zelf had gekozen om het over ‘Fast Fashion’ te houden. Met sociale media moest ik mijn volgers hier bewust van maken. Ik heb ook tweedehandse kleding verkocht om zo ook mijn volgers bewust te maken dat tweedehandse kopen en verkopen net zo leuk kan zijn als nieuw kopen in de winkel. 

Miss Charity 
Gedurende het traject had ik mezelf veel ingezet voor het ‘Linda Foundation’ dit goede doel zet zich in voor gezinnen die in armoede leven in Nederland. We konden zelf acties bedenken hoe we geld konden ophalen voor dit goede doel. Ik heb zelf op verschillende manieren geld opgehaald door middel van een evenement in een buurthuis waar ik een ‘Sprookjes middag’ heb georganiseerd voor kinderen uit de buurt. 

Ook heb ik tweedehands kleding verkocht online en statiegeldflessen ingezameld. 
De volledige opbrengst is naar het ‘Linda Foundation’ gegaan. 
Vanwege mijn inzet heb ik de sub titel ‘Miss Charity’ gewonnen! Waar ik ontzettend blij mee ben! 

Na afloop
Ik vond dit een geweldige ervaring om met deze missverkiezing mee te doen! Het heeft mij echt een boost gegeven in mijn zelfvertrouwen. Ik ben er wel achter gekomen dat voor mij persoonlijk mijn passie meer ligt in de musicals. Maar ik kan wel elke meid aanraden om hieraan mee te doen!