De laatste 21 Pinkpop-acts verdelen festivalgangers

DoorTygo Gauw

29 februari 2024

Måneskin, Calvin Harris & Ed Sheeran zijn de headliners van Pinkpop 2024, donderdag maakte de organisatie de laatste 21 namen bekend waarbij de line-up groter is dan ooit maar de festivalgangers zijn er flink over verdeeld.

“Een Ed Sheeran als headliner is natuurlijk mega. Daarnaast zijn er veel vette namen toegevoegd, Ook namen waarvan ik niet wist dat ze populair genoeg waren voor Pinkpop!” zegt een tevreden Radio4All-DJ en trouwe Pinkpopganger Luuk Milo. Ma-student Katie van Teylingen is minder blij “Ik ben niet onwijs tevreden over de line-up, er komen voor mijn gevoel steeds minder bekende mensen naar Pinkpop. Ik ken in totaal misschien maar 27 van de 63 acts, dat vind ik echt heel jammer…”

De verdeeldheid is niet iets nieuws onder de trouwe Pinkpop fans, al sinds na de corona crisis is het een grote discussie op social media. Veel mensen vinden dat het festival te commercieel is geworden en dat het te weinig doet aan de oude vibe van het festival met meer rock en alternatieve muziek. Sinds dat Jan Smeets vier jaar geleden de boekingen overgaf aan concertpromoter MOJO zijn de klachten langzaam gaan binnenstromen en is de discussie niet meer gestopt. Buro Pinkpop die achter de organisatie zit zegt zelf regelmatig te luisteren naar hun publiek en er alles aan te doen zowel jong en oud te kunnen entertainen op het al 55 jaar oude festival.

Het laatste weekend van juni vind het enorme festival 3 dagen lang plaats op het Megaland terrein in Landgraaf, er zijn nog kaarten te koop voor 290 euro.