Ligt Amsterdam plat?

DoorFien Dijkstra

22 januari 2024

Amsterdam 22 Januari 2024 – Op dit moment kampt een groot deel van Amsterdam met een ernstige stroomstoring, waardoor delen van de stad zijn getroffen door uitval van elektriciteit. De storing begon vanochtend rond 09.30 uur en heeft invloed op diverse plekken in de hoofdstad. Voornamelijk in Sloterdijk, De Baarsjes, Overtoom en de westkant van het centrum.

Liander

Volgens netbeheerder Liander is de oorzaak van de stroomstoring nog niet definitief vastgesteld, maar er wordt hard gewerkt aan het oplossen van het probleem. In sommige gevallen kan het enige tijd duren voordat de elektriciteit het volledig weer doet. Ze hopen rond 12:00 het probleem weer opgelost te hebben. Liander verwacht in de loop van de middag meer informatie te kunnen geven over de voortgang van het herstelwerk en zal de getroffen plekken regelmatig updaten via hun website en sociale media.

Gevolgen in de stad

De stroomuitval heeft tot gevolg in de stad dat de verkeerslichten op belangrijke kruispunten het niet doen, wat kan lijden tot verkeersopstoppingen en problemen in het openbaar vervoer. Trams en bussen rijden minder of niet. Dit zorgt dus ook weer voor problemen bij studenten die onderweg zijn naar school en bij mensen die naar hun werk moeten met het ov. Ook bedrijven en huishoudens hebben problemen door het gebrek aan elektriciteit. Supermarkten en winkels zijn beperkt open, en veel bedrijven hebben hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Maar zullen later op de dag gewoon weer open gaan.

Burgermeester Femke Halsema

Burgemeester Femke Halsema roept inwoners op om rustig te blijven en elkaar te ondersteunen waar mogelijk. “We begrijpen dat dit een vervelende situatie is voor de inwoners van Amsterdam. We zijn in contact met de betrokken instanties en doen er alles aan om de storing zo snel mogelijk te verhelpen,” aldus de burgemeester.

Pexels

Gevolgen in de school

Hebben wij op school last van de stroomstoring? Ja, de school had voornamelijk last van dat er geen wifi was in de school. Waardoor studenten en docenten de les moeilijk konden volgen en hun werk niet of amper konden maken. De les werd dus even op stop gezet. Gelukkig werd dat vrij snel opgelost rond 10:15 deed de wifi het weer. Zo konden de lessen gewoon door gaan. De studenten vertellen dat ze het wel even ‘fijn’ vonden, ze hadden niet veel te doen in de les op dat moment dus konden lekker chillen even. Doordat het probleem vrij snel werd opgelost waren er gelukkig niet veel problemen in de school. En gaat de dag gewoon door als een normale andere dag.

Benieuwd naar nog meer informatie check dan de link: Stroomstoring Amsterdam | Liander