Nieuw gezicht op het Mediacollege

DoorDidi van Dormolen

10 januari 2024

Een nieuwjaar betekent op het Mediacollege ook nieuwe docenten. Ontmoet Leonie Kootstra. Na 12 jaar werken voor Warnerbros Discovery als hoofdverantwoordelijke voor alle Nederlandstalige producties, begint ze nu aan een nieuw hoofdstuk op het Mediacollege.

Leonie Kootstra voelt als een frisse wind. Na een gastles sloeg de vonk over. Ze heeft aan de mode- academie op de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd. Later specialiseerde zij zich in film en fotografie. Al snel kreeg ze een hoop kennis van de filmwereld en vond ze het tijd voor een grote stap. Soms moet je wat brutaler durven te zijn, zo solliciteerde Leonie bij een reclamebureau als projectmanager.

Ze leerde al snel alle technieken die bij het werk komen kijken. Met alle kennis begon Leonie als freelancer. Van reclame commericals tot aan photoshoots. Ze werd voor van alles ingehuurd. Uiteindelijk kreeg ze als freelancer een opdracht van Warnerbros Discovery. Hier begon haar carrière bij dit bedrijf. Het leukste vond ze daar de diversiteit. Er was wekelijks wel een nieuw project waar ze mee bezig was.

Haar missie op het Mediacollege is studenten laten zien hoe mooi de wereld van tv productie is. Leonie gaat les geven in projectmanagement aan de studenten van MediaProductie. Ze wil er ook aan meewerken dat verschillende opleidingen samenwerken, een beetje zoals bij Branche in Beeld.

Vanaf februari staat Leonie dan eindelijk voor de klas. Kom gerust hallo zeggen tegen de nieuwe aanwinst van het Mediacollege!