De grote overwinning voor de Oranje Leeuwinnen

DoorIlse de Groot

6 december 2023

Op dinsdag 5 december, was er een grote overwinning voor de Oranje Leeuwinnen. Zij hebben niet alleen België verslagen, maar ook een ticket voor de Final Four en een kans op een Olympisch ticket veiliggesteld. De heldin van de avond was Damaris Egurrola. Zij scoorde in de blessuretijd twee doelpunten en bracht daarmee Nederland naar de overwinning.

Egurrola sprak kort na het laatste fluitsignaal met de NOS. “Het kan raar lopen,” waren haar eerste woorden. “Dit is waarvoor we spelen, waarom ik voetbal speel en waarom ik van voetbal houd.” Ze geeft aan dat zij en haar team hier de laatste maanden hard voor gewerkt hebben, en dat ze heel graag naar de Final Four wilden. “Het is ongelooflijk. Ik ben blij dat ik scoor, maar we hebben het samen gedaan,” verklaarde Egurrola met grote blijdschap. 

Ondanks enkele gemiste kansen in de eerste helft, zette ze door. “Ik scoor niet vaak. In de eerste helft miste ik drie kansen, daar was ik teleurgesteld over”. Gelukkig scoorde ze daarna nog twee keer. Ze was een echte aanwinst voor het team omdat ze de geblesseerde Jackie Groenen verving en haar waarde voor het team bewees.

Op de vraag of ze klaar was om te spelen reageerde ze erg zelfverzekerd: “Dat ben ik altijd. Dat is deel van mijn mentaliteit, ik werk er altijd hard voor”. Ze gaf aan het vertrouwen van de groep en de coach te voelen. Ook geeft ze aan het team graag vaker te mogen helpen. “Hopelijk krijg ik meer kansen.”

Foto: Pexels

Nu is het voor Egurrola tijd om te genieten. “Dit is een moment om van te genieten. Ik wil graag tijd doorbrengen met mijn ploeggenoten, want dit is iets speciaals.” De Oranje Leeuwinnen en hun fans zullen ongetwijfeld nog lang napraten over deze mooie overwinning. En over Damaris Egurrola als de onverwachte heldin van de avond.