Low budget vakantie: Hoe doe je dat?

DoorEsmae Dolman

23 oktober 2023

Halloween komt eraan. Wat zijn leuke dingen die je kan doen, deze vakantie voor weinig geld. Je kunt vele dingen doen om in de herfstsfeer te komen, bijvoorbeeld door eigen kaneelbroodjes te maken of naar een lokale pompoenboerderij te gaan en je eigen pompoen uitkiezen om uit te hollen en er een griezelig gezicht op te snijden.

Daarnaast zijn er ook speciale herfstactiviteiten die in jouw omgeving georganiseerd zijn, zoals herfstmarkten, festivals en tentoonstellingen. Of als het weer niet meewerkt, kun je gezellig binnen blijven en je favoriete herfstfilms kijken. Wikkel jezelf in een warm dekentje, zet een kopje warme chocolademelk en geniet van films die passen bij het herfstseizoen. Denk aan klassiekers zoals “Hocus Pocus”, “Harry Potter” of ”Twilight”

Low budget Halloween

Bron: Pixabay. Bessi

In Amerika is Halloween heel populair en je ziet in Nederland tegenwoordig het ook steeds vaker. Een van de activiteiten die je kan doen is je verkleden als je favoriete karakter of langs de deur gaan voor Trick & Treat. Hier zijn een paar tips om Halloween te vieren met een laag budget. 

1. DIY-kostuums: Maak je eigen kostuums met spullen die je al in huis hebt of zoek naar goedkope opties bij tweedehandswinkels of ga op Vinted kleding zoeken.  

2. Thuisdecoratie: Versier je huis met zelfgemaakte decoraties zoals uitgesneden pompoenen, spinnenwebben van touw en papier, en griezelige silhouetten van karton. Het hoeft niet duur te zijn om een enge sfeer te creëren! 

3. Filmavond: Nodig wat vrienden uit voor een Halloween filmavond. Kies enge films uit die je al hebt of kijk ze online. Zorg voor wat popcorn en snacks om het extra gezellig te maken. 

4. Spookachtige snacks: Maak zelf snacks, zoals spinnenkoekjes, mandarijnen met een griezelig gezichtje erin gesneden of zelfgemaakte popcornballen. 

5. Halloween spelletjes: Organiseer een griezelige spelletjesavond met klassiekers zoals “Zombie Limbo” of een “Mummie-wikkelwedstrijd”. 

Dit zijn de ideeën die je kan doen deze herfst!