Waar is onze regenboog vlag?

DoorMila Šljivić

11 oktober 2023

Vandaag is het nationale Coming-Out dag, maar waar is onze regenboog vlag? Op een school als het media college waar wij streven naar acceptatie van de LHBTIQ+ wekt dat natuurlijk vragen op. Wat is er mee gebeurd?

Het simpele antwoord is dat hij helaas is stuk gewaaid en er geen reserve meer was. Bij niet alle docenten en studenten was het bekend dat de vlag er niet meer hing, maar op een dag als vandaag is er zo snel mogelijk actie ondernomen. Door onze redactie is er nu een vlag opgehangen richting de uitgang van het Mediacollege om Nationale Coming-Out day toch te vieren.

Bewustwording van dit soort dagen is zeker nog hard nodig. Buiten de school hing vandaag dan ook nog een poster tegen pride met verschillende afgrijselijke statements over gay zijn. Deze is dan ook door de hele stad opgehangen als protest tegen deze nationale dag.

De vlag zal in ieder geval weer opnieuw besteld worden en binnenkort weer mooi voor onze school hangen.