Carnaval komt eraan, hier 5 tips!

DoorRedactie Ma Live

15 februari 2023

Carnaval komt eraan, hier 5 tips!

 

Carnaval komt er weer aan, van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari is het feest. Ma zet 5 handige tips voor je op een rijtje. Wat is er te doen in en buiten de stad, welke outfit moet je aan en wat heb je nodig ter voorbereiding? Wij hopen dat jullie vlekkeloos de carnaval week door gaan met onze tips. Okeeeee komt ie!

 

carnaval

5 handige carnaval tips:

 

1. Waar kun je carnaval vieren? 

Naast de jaarlijkse optochten in Den Bosch, Eindhoven, Maastricht, Sneek en Breda zijn er ook veel plaatsen in omstreken waar je naar een feest kunt. Zo kun je ook in de hoofdsteden, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en natuurlijk Amsterdam genoeg feesten vinden. Hier een paar aanraders voor in Amsterdam: Op 24 februari is de carnavalsfeer helemaal aan in Club Panama, ‘kom als de Teletubbies, duivel of de hele Blue Man Group’ en laat je zangkunsten horen bij de karaoke bar.

Op 18 februari wordt het tevens groot gevierd in de Westerunie. Tijdens het feest ‘papi chulo’ zijn er tropical vibes op het latin en Cariben carnaval. Ga los in de dancehall of doe mee aan een twerk contest. Op vrijdag houdt club NYX een samba de carnaval. Met drie ruimtes is er voor  ieder wat wils, denk aan Braziliaanse en Caribbean muziek , maar er is ook een ruimte voor r&b en hiphop. En natuurlik niet tem missen alle carnavalhits.

 

2. What's in the bag?

Lippenbalsem, zo blijven je kusjes zacht, kauwgom, voorde frisse adem. Zakdoekjes, voor de dames als je moeten plassen in een bosje. Een powerbank, zodat je je telefoon waar dan ook kan opladen, mocht je het hele weekend doorgaan. Een elastiekje, om je zweterige haar uit je gezicht te halen. Mini deodorant, om die zweetgeur te verbergen. Een musli of ander soort reep voor de energie. En natuurlijk altijd een flesje water om gehydrateerd te blijven. Oordopjes om je oren te beschermen. Je portemonnee en een zonnebril.

carnaval
Instagram @studionicklankveld

 

3. Go big or go home (met je outfit)!

Carnaval is de plek om je gekste outfits aan te trekken. Kies voor sneakers, geen hakken, zodat je de hele avond goed kan dansen zonder dat je voeten eraan gaan. Trek niet je duurste en nieuwste kleding aan, want er zal gegarandeerd wel wat bier overheen vallen. Go big or go home; je hebt nooit genoeg accessoires. 

Je kan voor de basic cowgirl, angel, of indiaan look kiezen, offff: denk aan je favoriete artiest, acteur, sporter of welke beroemdheid dan ook. Je kan voor een solo outfit gaan, maar wil je het helemaal uitpakken ga je met je hele vriendengroep in thema. Denk aan The Spice Girls, Ninja Turtles, Ghost Bustersn of K3. Voeg daar vooral veel glitters en veren aan toe en dan weet je zeker dat je goed zit. Wees vooral lekker creatief en houdt je niet in.

 

4. De voorbereiding

Na de whats in the bag-lijst te hebben ingepakt en je gekste outfit te hebben aangetrokken gaan we voorbereiden. Zorg dat je genoeg hebt gegeten voor je de deur uit gaat. Eet iets met veel voedingstoffen, zoals een bowl met rijst en groenten, denk aan avocado en eet genoeg koolhydraten zoals brood of pasta. Voor de vitaminen, eet veel fruit. Drink niet alleen maar een soort drank, dan kak je sneller in. Bouw het rustig op en maak en keuze tussen wijn of bier, in combinatie met wat sterk. Natuurlijk is het niet nodig om alcohol te drinken en kun je ook lekker aan de sap of frisdrank. Denk eraan: blijf gehydrateerd

 

5. The morning after...

Hoogstwaarschijnlijk dat je nu helemaal gesloopt bent. Een kater, te weinig slaap, benen oververmoeid, je hebt simpelweg rust nodig. En deze dingen; neem tegen hoofdpijn wat paracetamol. Drink genoeg water,  dit zorgt ervoor dat de alcohol weer sneller uit je bloed verdwijnt. Neem een douche of ga in bad en ga in een opgemaakt bed je favoriete serie bingewatchen. Ook nu is het belangrijk om weer goed te eten, maar een lekkere burger bij de MCdonalds verbieden we je ook niet. Moet je toch de deur nog uit, draag en zonnebril om je wallen te verbergen en je ogen te beschermen van het felle licht en trek je fijnste joggingpak aan. Verder, gewoon niet al te veel doen. 

 

carneval