Voorbereiding acties voor 15-2 op school in volle gang

DoorRedactie Ma Live

13 februari 2023

 

Er zijn meer dan 20.000 doden door de aardbeving in Syrië en Turkije. Mensen zijn alles kwijt, hun huis, familie, alles wat nog overeind stond is nu ingestort. Ze hebben zoveel hulp nodig die ze kunnen krijgen, Mediacollege Amsterdam schiet te hulp. GIRO 555 is bij iedereen wel bekend, 11 samenwerkende hulporganisaties slaan bij uitzonderlijke rampen de handen ineen.

 

MM studenten bezig met acties bedenken voor woensdag 15-2

 

Op woensdag 15 februari kan je bij het Mediacollege meedoen om geld in te zamelen voor alle slachtoffers. “Wij hebben hier een school met ontzettend veel creatieve studenten. Het zou iedereen enorm sieren om iets te doen, maar wij kunnen het ook,” aldus Marty. Studenten van MM zijn vandaag druk bezig om verschillende ideeën te bedenken hoe ze het beste geld kunnen inzamelen. “Het raakt me zo vooral door het besef dat wij hebben zoveel hier. En dan doen wij moeilijk om de verwarming een graad naar beneden te zetten. Maar dan zijn er mensen die helemaal niks meer hebben, geen huis, geen kinderen meer,” Marty Bosman, docent MM.

 

Radio doet ook mee

 

De gehele MaLive radioshow staat woensdag in het teken van de landelijke actiedag voor giro 555. Luister van 11.00 tot 15.00 op malive.nl of Salto.nl/malive. Meerdere gasten komen in de studio om hierover te praten. Zoals bijvoorbeeld Rami Madwar, student AMM, komt vertellen over zijn acties met organisaties om spullen in te zamelen.

Ook komt Anika Klevering, docent AMM, samen met studenten worden er een hele hoop leuke stickers gemaakt met de GIRO 555 QR-code. Via de QR-code krijg je de mogelijkheid om geld te doneren. De stickers kan je opplakken waar je maar wilt.