Green is the new black (friday)

DoorRedactie Ma Live

24 november 2021

De organisatie ‘Trees for All’ doet niet mee aan de waanzin van Black Friday. Black Friday is de dag dat we massaal de winkelstraten en webshops bestormen, op zoek naar de beste kortingen. Vaak koop je iets wat je niet nodig hebt, je koopt het alleen om de aantrekkelijke prijs. Trees for All vindt dat Black Friday zorgt voor overconsumptie en dat is niet goed voor het milieu. Maar niet iedereen wilt hieraan bijdragen. Bij deze beweging zitten meerdere bedrijven aangesloten die meedoen aan Green Friday. Het doel is om bedrijven en consumenten aan te moedigen om te investeren in een groenere planeet. De winkels die op 26 november geen bizarre korting aanbieden, hebben andere acties. Bijvoorbeeld het merk Myomy, zij planten bij elke besteedde 100 euro een boom. Hoe meer bedrijven uiteindelijk hieraan mee gaan doen, hoe groener de aarde.

Ben jij van plan om iets op Black Friday te kopen? Of denk je nu twee keer na?