Verander je wachtwoord!!

DoorRedactie Ma Live

24 november 2021

Het is het nationale verander-je-wachtwoord-dag. Je wachtwoord is belangrijk. Daarachter ligt informatie, zoals hypotheekpapieren, je digitale identiteit en andere belangrijke papieren. Daarom moet je ook een sterke en goede code te kiezen zodat al je online spullen goed beveiligd zijn. Technologiesite Tweakers heeft samen met het Openbaar Ministerie de Dag opgericht. Er is ook een speciale website voor gemaakt: www.wachtwoordbewust.nl. Hierop zijn allemaal handige tips te vinden voor een sterker wachtwoord.

Een paar voorbeelden:

Gebruik kleine letters, hoofdletters, speciale tekens, spaties en cijfers. Zorg dat je moeilijke woorden gebruikt en niet voor de hand liggende woorden zoals namen van personen in je leven. Vermijd ook reeksen zoals 12345 of 01 etc. zorg ook dat ze wachtwoorden zo min mogelijk op elkaar lijken. Probeer het, kortom, zo moeilijk mogelijk te maken.