Week tegen het pesten van start.

DoorRedactie Ma Live

27 september 2021

Vandaag begint de week tegen het pesten. Dit betekent dat er op scholen aandacht wordt besteed aan pesten. Het thema van dit jaar is: buitengesloten, uitgesloten!

Pesten komt voor in verschillende vormen. Lichamelijk pesten zoals schoppen, slaan, duwen en verbaal pesten, zoals uitschelden of beledigen. Pesten met spullen: door het af te pakken en het stuk maken ervan. En je hebt ook nog digitaal pesten.

Dit zijn de bekendste vormen van pesten. Veel mensen vergeten dat buitensluiten ook een vorm van pesten is, terwijl dit vaker voorkomt dan wij denken.

Buitensluiten is subtieler. Buitensluiten wordt niet gedaan door 1 persoon maar door groepen. Dit kan ervoor zorgen dat diegene zich eenzaam gaat voelen of zelfs gaat denken dat hij of zij anders in dan de rest. Dit gun je natuurlijk niemand en dit is niet de bedoeling.

Kasper Brouwers is het hoofd van het trajectbureau. Zie hier het interview met hem.