Kimberly’s NutriBullet explodeert: brandwonden en mogelijk blijvend oogletsel

Een onschuldig moment in de keuken veranderde voor Kimberly (26) in een nachtmerrie. Haar NutriBullet explodeerde onverwacht, met kokendhete inhoud in haar gezicht. Ze liep brandwonden op én mogelijk blijvend verminderd zicht.

De populaire blender van het merk NutriBullet is voor veel mensen een dagelijkse en veilige keukentool, maar schijn bedriegt. Het komt voor dat zo’n apparaat ontploft, waarbij gebruikers gewond raken. Kimberly, een influencer uit Zwolle, wil nu anderen waarschuwen: “Ik wil dat iedereen dit weet, voordat er nog meer mensen gewond raken.”

Explosie na gewoon gebruik

“Ik hoorde dat de blender klaar was. Toen ik het deksel opendraaide, spoot het sapje ineens in mijn gezicht,” vertelt ze aan RTL Nieuws“Ik kreeg het in mijn neus en mijn oog.”

Kimberly gebruikte haar NutriBullet om een sapje te maken van selderij en water. Zoals zovelen deed ze dit zonder erbij na te denken. Terwijl het apparaat draaide, liep ze even weg. Toen ze terugkwam, voelde de onderkant van de blender warm aan, maar de beker leek normaal.

De substantie bleek kokendheet te zijn geworden. Kimberly liep eerstegraads brandwonden op aan haar gezicht en het hoornvlies van haar linkeroog raakte voor 50 procent verbrand.

Gevaar schuilt in de druk

Het probleem bij blenders zoals de NutriBullet is dat er druk opbouwt als warme vloeistoffen worden gemixt in een afgesloten beker. Hierdoor kan het apparaat letterlijk uit elkaar knallen. Volgens veiligheidsexpert Marije de Jong van ConsuSafe: “Deze apparaten zijn niet ontworpen voor warme inhoud. Toch doen mensen het onbewust, met gevaarlijke gevolgen.”

Kimberly kreeg haar blender in 2021 opgestuurd door NutriBullet voor promotie via sociale media.

Fabrikant waarschuwde, maar niet duidelijk genoeg?

Magic Bullet, het moederbedrijf van NutriBullet, stelt dat het apparaat niet bedoeld is voor warme ingrediënten. Toch vinden consumenten dat deze waarschuwing onvoldoende zichtbaar is.

De Consumentenbond heeft inmiddels meerdere meldingen ontvangen. “Wij raden aan om duidelijke signalering op de verpakking en in handleidingen op te nemen. Consumenten mogen niet zélf het risico moeten inschatten.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *