Waarover protesteren Ma-studenten op de wc deuren?

DoorBo Pafort

15 mei 2024

Zoals je vast al in het nieuws hebt gehoord, is op de Universiteit van Amsterdam fel geprotesteerd tegen de oorlog in Gaza. Op het Mediacollege is er geen bezetting geweest, maar wij zijn wel benieuwd waar MA-studenten zich druk om maken. Om daar achter komen bezochten we de klassieke plek voor stil protest: alle wc deuren, om te kijken waarover geklaagd wordt.

Tot onze grote verrassing waren er weinig politieke leuzen te lezen. En dat terwijl Ma-studenten juist vaak een mening hebben. Wij vroegen studenten dus zelf welke leuzen er op de wc bij moeten komen.

Veerle (Student filmacteur) : “Het verbaast mij dat er zo weinig op de wc’s staat, want mensen hier op school hebben vaak wel een duidelijke mening, maar dat wordt dus blijkbaar niet geuit op zo’n moment. Ik zou zelf willen dat er misschien posters opgehangen worden over bijvoorbeeld de oorlogen en hoe erg het er nou aan toe gaat.”

Phoebe (Student podium- en evenementtechniek) : “Het verbaast mij niet dat er niks op de wc’s staat, maar wel dat er niks rond de school hangt. Er zijn hele lege muren op onze school en ik denk dat ze op die lege plekken wel iets van protesten opgehangen kunnen worden. Ik zou dan iets ophangen over de oorlogen die nu gaande zijn. En dan niet alleen oorlogen in andere landen, maar ook onder mensen zelf, over bijvoorbeeld genders en racisme.”

Duco (Student E-commerce design) : “Het verbaast mij eigenlijk niet dat er geen protesten op de wc’s zijn geschreven, want waarom zou je dat doen? Je kan het rond de school doen, iets wat meer aandacht vraagt dan een wc hokje, maar maak er dan een duidelijk punt van.”

Sem (Student E-commerce design) : “Ja, het verbaast mij, omdat iedereen hier op school van alles altijd een big deal maakt. Ik vind niet dat er zoveel negativiteit verspreidt moet worden, zet gewoon een leuk roddeltje neer of iets waar mensen om kunnen lachen.”

Micah (Student mediaredactie) : “Ik weet niet of je de juiste aandacht voor een protest in een wc hokje gaat krijgen. Ik vind wel zeker dat er aandacht voor bepaalde onderwerpen moet komen, maar ik denk dat je het ergens anders moet hangen wil je er veel aandacht voor krijgen. Hang het anders op bij de ingang of ergens anders waar veel mensen komen. En zorg ook dat zoiets opvalt, bijvoorbeeld iets met veel kleurtjes of grote letters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *