De escaperoom van software developer

DoorRedactie Ma Live

5 april 2023

De studenten van software developer werken aan een nieuwe opdracht. Ze maken het tweede deel van de Harry Potter escape room: The Hogwarts Escape. De 27-jarige opdrachtgevers zijn Florine Komen en Danique Valstar. Zij maakte de eerste Harry Potter escape room in 5 weken tijdens de lockdown zonder enige ervaring. Ze doen dit naast hun gewone werk.  “We kijken hoe ver we komen en we zien wel of het lukt,” zegt Florine.

 

“Mensen hebben veel het idee dat wij elke dag bezig zijn met Harry Potter en elke week de films kijken maar dat valt reuze mee,” vertelt Florine.

 

“Wij bezochten vaak escaperooms samen en dat vonden we superleuk, maar dat mocht niet tijdens de lockdown dus toen hadden we een paar online escaperooms gedaan. Daar vandaan kwam het idee om er zelf een te maken met een thema wat we nog niet echt veel eerder gezien hadden. Dat was Harry Potter,” laat Florine weten. Nadat de eerste escape room af was, en ze daar veel positieve reacties op kregen, zijn ze met de tweede escape room begonnen.

 

“We vonden het wel leuk omdat hij nog niet af is dat we het nu konden combineren met de opleiding en dat hij ook uitgebreid wordt,” zegt Danique “We vragen aan de studenten om bepaalde stukken te optimaliseren. Zij kunnen bijvoorbeeld de code gebruiken om bepaalde puzzels leuker te maken of bepaalde elementen erin toe te voegen,” vertelt Florine. In de eerste Harry Potter escape room zijn de opdrachten alleen plaatjes waaruit je het antwoordt moet halen en eronder invullen. Met hulp van de opleiding willen Florine en Danique de escape room nu dus een stuk interactiever maken.

 

Het eerste deel van deze Harry Potter escape room is gratis online te spelen via deze link.