Roken op de stoep?

DoorRedactie Ma Live

13 oktober 2021

Vanaf 1 augustus 2020 geldt er een rookverbod op alle scholen in Nederland. Rookhokken verdwenen. Dit verbod is er omdat volgens staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 75 jongeren onder de 18 jaar per dag beginnen met roken. Op het schoolplein steken jongeren vaak hun allereerste sigaret aan. Het is dus tijd dat roken op het schoolplein moet stoppen.

Op het Mediacollege is het roken verboden op het terrein, zowel buiten als binnen. Dit is ook goed aangeduid op het plein met speciale tegels die verspreid liggen over het plein. Aan het begin van het plein staan blokken en daarvoor mag je wel roken. Dit is namelijk aan een openbare weg die behoort tot de gemeente. Daarom telt het net niet als schoolterrein. Alleen nu zonder de rookhokken is er niet echt een plek om te staan als het bijvoorbeeld regent of als het erg koud is.