De onverwachte combinatie van yoga en techno

DoorClaire Prins

16 oktober 2024

Sinds 2018 is YOTECHA onderdeel van ADE. Deze techno yoga wordt geleid door dj-yoga leraar Shirley van Dam. Bij de start van ADE gaf zij haar eerste sessie in Amsterdam-Noord.

De YOTECHA begon met een rustige opwarming, kalme muziek en yoga oefeningen. Langzaam bouwde de muziek op tot er uiteindelijk techno werd gedraaid. Eerst was het rustig, de deelnemers lagen op hun matjes. Maar richting het einde gingen ze helemaal los door te springen, dansen en zelfs schreeuwen. Aan het einde van de sessie kwam iedereen weer tot rust door te liggen en ademoefeningen te doen.

“Eigenlijk zit een diepere boodschap achter techno yoga, het zijn natuurlijk 2 contrasten, ze horen helemaal niet bij elkaar maar juist door te laten zien dat dat wel kan maken we zo’n mooie sessie,” vertelde Shirley van Dam voor de sessie.

In de yoga techno word je meegenomen in de tocht naar jezelf vinden. Door de kalmte van de yoga en het wilde van de techno vindt er een perfecte blend plaats waarin je verband met jezelf maar ook met andere kan vinden. Je komt tot ontspanning maar het geeft je ook nieuwe energie.

Wil je ook YOTECHA beleven? Komende zaterdag is er nog een sessie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *