750 jaar lang Amsterdams eten in een avond. Op 21 november werd Amsterdam 750 culinair afgetrapt met een heerlijke reis door de eeuwen heen. Dit diner was in Het Scheepvaartmuseum, een iconisch gebouw in de geschiedenis van Amsterdam.
Gerechten
Er zijn zeven gangen geserveerd, waarbij elke gang is gebaseerd op een tijdperk uit de geschiedenis van Amsterdam. Erik Dercksen van Event Culinair Catering verteld meer over dit diner “In de middeleeuwen aten mensen bijvoorbeeld knollen, rapen en bieten, en dat word met een hedendaagse twist gemaakt op de manier van nu.” Een aantal van deze gerechten werden bereid door sterrenchefs uit Amsterdam. Er werden ook filmpjes vertoont waarin er uitgelegd word waarom dat gerecht geserveerd word, en die filmpjes zijn gemaakt door mbo studenten.
Opbrengst
Er zijn ongeveer 220 gasten naar Het Scheepvaartmuseum gekomen. Een deel van de opbrengsten van dit diner ging naar de Voedselbank Amsterdam, en tijdens de avond werd er ook een speciale donateursactie gehouden waarbij de mensen konden doneren via een QR-code. ”Bij alle evenementen wordt er altijd rekening gehouden met allergieën, we hebben ook vegetarische opties voor de liefhebber.”