Winkels gaan failliet, online shoppen neemt toe

Jongeren kopen steeds meer online en winkels beginnen dat te voelen. Grote ketens als Gamemania, BCC en V&D gaan failliet door de concurrentie van online shops.

Door de snelle toename van online verkopen gaan steeds meer winkels failliet. Personeel van deze winkels merken dat ook. ”Als wij iets niet in de winkel hebben, zeggen mensen vaak: dan bestellen we het wel” aldus Micah van der Pol, voormalig medewerker van Zeeman. Sommige winkels hebben niet eens een fysieke winkel meer, maar verkopen alleen nog maar online.

Kleding

Jongeren zeggen zelf dat ze liever online kleding kopen omdat dat makkelijker is ”Als ik niet zeker weet welke maat het is bestel ik gewoon 2 maten” aldus een student van het Mediacollege Amsterdam. Maar liefst 57 procent van alle mensen van 12 jaar en ouder koop minstens 1 keer kleding online per jaar. Ook koopt 78 procent van alle mensen wel eens iets online per jaar.

Maar de meeste volwassenen van boven de 40 kopen hun spullen nog steeds het liefst in de winkel ”Ik ga het liefst naar de winkel omdat ik daar experts om hulp kan vragen”., aldus Eric Velu, docent van Filmacteur. Dit kan ook komen omdat er ook nog steeds problemen zijn met leveren. Er zijn namelijk steeds meer pakketten om te bezorgen, en soms zijn er niet genoeg bezorgers om de pakketten af te leveren, bij 33 procent van de bestellingen ervaren mensen problemen met de levertijd.

Milieu

Ook komt het milieu erbij kijken, want als je de verkeerde maat hebt besteld, dan wil je die natuurlijk terugsturen. Dan moet de pakketbezorger dus nog een extra keer langs komen om je pakket weer terug te laten sturen. Dus voor het klimaat is het beter om naar de winkel te gaan en daar gelijk de juiste maat te kopen.

Wil je meer weten kijk dan op onze Insta @MA-Live.nl want onze redacteur Anouk heeft een Fox Pop hierover gemaakt