Dag van de mentale gezondheid

DoorRebecca Smit

11 oktober 2024

Gisteren was het de internationale dag van de mentale gezondheid. Al sinds 1992 wordt 10 oktober erkend als de dag van de mentale gezondheid. Dat maakt dit het 32ste jaar dat dit gevierd wordt. Inmiddels doen er al meer dan 150 landen mee.

Op deze dag besteden wij meer aandacht aan de mentale gezondheid, zowel op werk of op school als in het persoonlijke leven. Uit onderzoek is gebleken dat je mentale problemen veel invloed hebben op school en werk. Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, ben je eerder geneigd om te verzuimen. Meer verzuim kan leiden tot een burn-out. Daarom is het belangrijk om ook op werk en op school bezig te zijn met je mentale gezondheid.

Sociale interactie

Ook voor school is het natuurlijk belangrijk om bezig te zijn met je eigen mentale problemen. Vaak als het niet goed gaat met jou, gaat het ook niet goed op school. Je mist vaak opdrachten en je mist sociale interactie met je vrienden. Probeer dus met iemand te praten als je ergens mee zit. Ook hier op het Mediacollege zijn er mensen die jou graag willen helpen met jouw problemen! Denk bijvoorbeeld aan de jeugdadviseur.

Interview

Kijk naar het interview van onze reporters Jay Engels en Micha van Leeuwen met jeugdadviseur Willem Monnich. Hij geeft tips hoe je beter in je vel komt te zitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *