Weer hogere prijzen in kantine

DoorRebecca Smit

26 september 2024 , , ,

Het is vast wel opgevallen dat de prijzen in de kantine omhoog zijn gegaan. Maar waarom zijn de prijzen zo hoog? Dat zoekt MaLive voor jullie uit!

Er is sinds dit nieuwe schooljaar een nieuwe cateraar voor de kantine gekomen. Dit betekent dat er ook nieuwe producten in de kantine aangeboden worden. Helaas zijn er ook producten uit de kantine gehaald, zoals het broodje carpaccio.

Cateraar

Mariska, een medewerker van de kantine hier op school, vertelt ons: “Met de nieuwe cateraar zijn bepaalde afspraken gemaakt over de prijs van de producten, daardoor zijn de prijzen wat omhoog gegaan.” Maar waarom is er een nieuwe cateraar gekomen? ”Elke vijf jaar mogen cateraars bieden om de kantine op school te runnen, zodat we niet heel lang aan dezelfde cateraar vastzitten.”

Wat vinden studenten van deze hoge prijzen? Ruben van de opleiding Ruimtelijk Vormgever vindt dat de prijzen te hoog zijn voor de studenten. “Studenten hebben al weinig geld. School moet gewoon betaalbare lunches bieden.”

Grote koeken

Er is wel goed nieuws! De koeken van vorig jaar, die maar steeds krompen, zijn weer groter geworden! Ze zijn nu weer dezelfde formaat als het begin vorig schooljaar! Daarnaast laat Mariska ook weten dat zij haar best gaat doen voor het broodje carpaccio.