Celebrities die tragisch aan hun einde kwamen

DoorIkenna Zoma

17 oktober 2024

Liam Payne is woensdagavond 16 oktober op 31-jarige leeftijd overleden na een val van een balkon in Buenos Aires. Maar is dit gekomen door een duw, is hij zelf gesprongen? Of een tragisch ongeluk?
De afgelopen jaren zijn er een hoop celebrities overleden op de meest tragische manieren. Wij bespreken er een paar.

Michael Jackson (50 jaar)
Michael Joseph Jackson kennen we allemaal van zijn wereldhits zoals Smooth Criminal of Billy Jean en zijn opvallende danspasjes. zijn carrière begon al in zijn jeugd toen hij met zijn broers de band ”The Jackson 5” begon, Op zijn 20ste ging hij als solo artiest verder. Micheal Jackson overleed op Donderdag 25 juni 2009 op 50 jarige leeftijd werd hij doodverklaard door een hartaanval. zijn broer Tito Jackson is op 70 jarige leeftijd op 15 September 2024 helaas overleden door ook een hartaanval.

Amy Winehouse (27 jaar)
De Britse jazz en soulzangeres Amy Jade Winehouse die in het verenigd Koninkrijk bekend stond om haar album Frank en wereldwijd bekend was geworden met haar album Back to Black overleed op 27 jarige leeftijd door alcoholvergiftiging. ze was al jaren verslaafd aan alcohol en drugs en was bang om dood te gaan ze probeerde dus te stoppen. ze begon 2 weken voor haar door met stoppen maar besloot om er weer meer te beginnen dit werd haar fataal. met een promille van 4,16 in haar bloed overleed Amy Winehouse op 23 juli 2011 in Camden Town Londen VK.

Tupac Amaru Shakur ”Tupac” (25 jaar)
Tupac of beter bekend als 2pac kun je kennen van zijn rapkunsten of van zijn acteer carrière met meer dan 75 miljoen verkochte platen is hij ook van de meest best verkopende artiesten. hierdoor word hij ook als een van de invloedrijkste rappers gezien. hij mocht helaas niet ouder worden dan 25 dit komt doordat hij vermoord werd door de mogelijke moordenaar Duane Keffe D’Davis die tupac van het leven beroofde nadat Tupac op 7 September 1996 opnieuw beschoten werd na een kickboks wedstrijd van Mike Tyson.

Aaliyah Dana Houghton (22 jaar)
Eind augustus 2001, een maand na de release van haar derde album Aaliyah, wordt de videoclip van de single ‘Rock The Boat’ geschoten in Hawaï. Tijdens de terugreis naar Florida, vlak na vertrek, stort het vliegtuigje met de crew neer. Aaliyah komt hierbij om het leven. de piloot zou onder invloed hebben gevlogen en Aaliyah wilde eerst niet mee ze kreeg uit eindelijk een slaappil onder dwang kort na het opstijgen overlijd ze. ze mocht maar 22 jaar oud worden.

Farrokh Bulsara ”Freddie Mercury” (45 Jaar)
Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara, was een Brits rockmusicus. Hij werd bekend als de zanger en frontman van de groep Queen en groeide uit tot een van de populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij stond bekend om zijn extravagante podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens.
toen hij bekend maakte dat hij AIDS had werd hij nog bekender hij probeerde er geen taboe meer van te maken. Freddie Mercury werd 45 jaar hij overleed jammer genoeg aan gevolgen van AIDS.

Naya Rivera (33 jaar)
Naya Rivera was een Amerikaans actrice die vooral bekend was van de televisieserie Glee. Hier speelde ze Santana Lopez van 2009 tot 2015. Na de serie is ze bevallen van haar zoontje met wie ze een hechte band had. Op 8 juli 2020 huurde ze een bootje in Lake Piru waar ze met haar zoontje ging varen. Die avond werd haar zoontje gevonden op die boot maar zonder Rivera. Vanaf dat moment werd ze als vermist opgegeven. Op 13 juli werd haar lichaam gevonden. Na onderzoek is gebleken dat ze met haar zoontje wou gaan zwemmen. Er stond harde stroming waarbij Rivera haar zoontje nog op de boot wist te krijgen. Ze kon zichzelf niet meer redden en overleed aan verdrinking op 8 juli 2020.

Andrés Escobar (27 jaar)
Andrés Escobar was een Colombiaans voetballer. Hij begon als verdediger bij het Zwitserse Young Boys. Bij het WK in de Verenigde Staten in 1994 maakte hij een eigen doelpunt in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Door dit doelpunt won de tegenpartij. Op 2 juli ging Escobar stappen met vrienden. Hier werd hij in een bar uitgescholden en beledigd door een aantal mannen. Bij vertrek werd hij gevolgd door vier mannen. Nadat Escobar zelf zijn geduld verloor, escaleerde de boel. Hij werd neergeschoten door zes kogels in het hoofd en overleed ter plaatse.

Matthew Perry (54 jaar)
Matthew Perry is bekend van de televisieserie Friends waar hij van 1994 tot 2004 de rol van Chandler Bing vertolkte. In deze periode had hij een drank en drugsprobleem. Hier is hij in de media heel open over geweest. Op 28 oktober 2023 werd hij dood aangetroffen in de jacuzzi van zijn woning. Na onderzoek werd in zijn lichaam een overdosis Ketamine gevonden. In 2024 werden 5 mensen aangeklaagd voor doodslag.

Lisa Marie Presley (54 jaar)
Lisa Marie Presley is geboren als dochter van Elvis Presley (1935 – 1977). In 1994 trouwde ze met Michael Jackson. Dit huwelijk strandde na 18 maanden. Op 12 januari 2023 werd ze na de Golden Globe Award thuis aangetroffen met een hartstilstand. Met spoed werd ze opgenomen in het ziekenhuis waar ze ook overleed op 54 jarige leeftijd.

Cameron Boyce (20 jaar)
Cameron Boyce is bekend van verschillende Disney Channel series. Het grote publiek kent hem van de Disney serie Jessie, waarin hij de rol van Luke Ross speelde. Op 7 juli 2019 werd hij dood aangetroffen in zijn woning. De hulpdiensten waren geroepen maar hulp mocht niet baten. Hij overleed in zijn slaap aan een epileptische aanval op 20 jarige leeftijd.

Andere Celeb’s
Left eye– auto ongeluk in honduras
Avicii– Zelfmoord
Christina Grimmie– doodgeschoten/vermoord
Elvis Presley– langdurig medicijn misbruik
Richey James Edwards – verdwenen
Valentín Elizalde – vermoord waarschijnlijk door drugskartel
Whitney Houston – verdrinking, mogelijk na een hartaanval te wijten aan een medisch probleem en het gebruik van drugs.
Prince – overdosis Fentanyl

Een aantal Nederlandse bekendheden die overleden zijn.
André Hazes – twee hart infarcten en een hartstilstand
Peter R. de Vries – moord
Aart Staartjes – auto ongeluk
Johan Cruijff – longkanker
Bart de Graaff – nierziekte
Prins Friso van Oranje Nassau van Amsberg – ski ongeval
Pim Fortuyn – moord
Gijs de Lange – idiopathische longfibrose
Biggie Daggoe – moord

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *