Prijs uitzenden van het EK is te duur 

DoorClaire Prins

21 juni 2024 ,

Het EK is nu helemaal up and going. Vandaag speelt Nederland weer, nu tegen Frankrijk. Misschien ga jij wel naar een bar of een terras om op een groot scherm de wedstrijd te kijken, maar horeca eigenaars zitten met een probleem: het is niet te betalen

Te duur

De ondernemers betalen aan organisatie Videma. Per persoon moeten ze gemiddeld €3,12 betalen, en dat is te duur. Organisatoren moeten nu ook van te voren aangeven hoeveel mensen er komen, als er dan minder komen, zijn ze duurder uit. Door de prijs word het EK steeds minder uitgezonden op grote schermen. “Het is belachelijk,” zegt voetbalkenner Cas Roode. “Iedereen moet kunnen meegenieten.”  

Tweede Kamer

Door de vele klachten is het onderwerp ook in de Tweede Kamer gekomen. De meerderheid van de Kamerleden is het eens dat de prijzen omlaag moeten. Het geld gaat uiteindelijk naar de NOS. De directie van NOS zegt dat ze opnieuw gaan kijken naar de prijzen.