Wat zijn de zomervakantie trends?

DoorRebecca Smit

20 juni 2024 ,

De zomervakantie komt er aan. Dat betekent dat mensen op vakantie gaan. Elk jaar zijn er vakantietrends, bijvoorbeeld de landen waar jongeren het meest heen gaan en welke landen ineens heel erg gegroeid zijn.

Dit jaar gaan er veel jongeren op zomervakantie. Net zoals elk jaar naar Spanje, Curaçao en de Griekse eilanden. Dit jaar valt op dat er ook veel jongeren naar Albanië gaan. Dit komt doordat Albanië een vrij goedkoop land is om naartoe te gaan. Misschien komt de populariteit door Wie is de mol? Ook is Albanië een prachtig land qua natuur en het ligt dichtbij Griekenland, dan kunnen jongeren ook in één keer door naar Griekenland.

Hier op het Mediacollege Amsterdam gaan veel studenten naar Spanje dit jaar. Nouk, student van het Mediacollege zegt dat zij ook naar Spanje gaat deze zomer. Meerdere studenten geven aan dat zij naar Spanje gaan in de vakantie. Een andere veel voorkomende bestemming is Griekenland.

Ook zien veel jongeren trends op TikTok, hier halen zij veel inspiratie vandaan. Zo zijn er ook jongeren die naar Nederland gaan om de stroopwafels te proeven in Amsterdam. Zo krijg je de welbekende TikTokrijen. Dit heb je ook veel in andere landen.

Jongeren reizen tegenwoordig wel verantwoordelijker. Ze reizen zeker niet minder, maar jongeren kijken nu meer naar milieu verantwoorde keuzes. Jongeren overwegen nu vaker om met de trein op vakantie te gaan.