Midzomernacht festivals, waar kun je ze vinden?

Morgen is de eerste dag van de zomer, dus dat betekent midzomernacht festivals. Deze dag is de langste dag van het jaar, dat komt doordat de zon het dichtste bij ons staat dan, en ook de langste dag van het jaar dat het licht is. De datum van de langste dag van het jaar verschilt, sommige jaren is het op 20 juni en andere jaren op 21 juni. Het vieren van de Midzomernacht heeft zijn oorsprong in de tijd van Vikingen. Op deze nacht worden veel feesten georganiseerd en wij hebben voor jullie onderzocht waar en hoe laat deze feesten zijn.

Midzomernacht festivals en feesten 2024

  • Midzomer Festival in Nieuw-Amsterdam Veenoord vind plaats op 21 juni 2024 van 18:00u tot 01:00u. Tickets kosten 7,50 euro. Line up: Marco Schuitmaker, DJ Nieck, The Hillbilly Moonshiners, Janners, Ferry de Lits, de Buurman & Buurman show en René Karst.
  • M-IDZOMER in Leuven op 1,2 en 3 augustus 2024 vanaf 17:30u. Tickets kosten vanaf 36 euro. Line up: Explosions in the sky, Girls in Hawaii, Kruder & Dorfmeister en nog veel meer.
  • Midzomernacht Dance of Light in Amsterdam het restaurant Pllek op 22 juni 2024 van 18:00u tot 03:00u. Tickets zijn GRATIS. Line up: DJ Isis, Arabella Memdouh, Prem Joshua, Kahmeya en Kill them with your colour.
  • Midzomernachtfestival tussen de Maas en de Moks Cafe op 21 juni 2024 van 17:00u tot 00:00u. Tickets kosten niet bekend. Line up: Merlet Band, Orkest Divers, Madelif en nog veel meer.
  • Midzomernacht in Beverst (België) vindt plaats op 29 juni 2024 vanaf 16:30u. Tickets zijn GRATIS.

Geschiedenis van Midzomernacht festivals en feesten

Het Midzomernacht komt van oorsprong van de Vikingentijd. Waaronder in Scandinavische landen zoals Denemarken en Zweden. Tijdens deze nacht bezochten de Vikingen waterbronnen met genezende krachten en stoken grote brandstapels aan om kwade geesten te bestrijden. In de 7de eeuw werd het Midzomernachtfeest een Christelijk feest. Dit feest word overal in Europa gevierd, voornamelijk in het noorden van Europa.

Bij ons gaat de zon morgen op om 05:14u en de zon gaat onder om 22:04u.