Minder regen, meer zon. De zomer komt dan toch

Als we terugblikken naar vorige week was het weer erg slecht. Code geel, harde windstoten en veel regen. Juni had er in tijden niet zo slecht uitgezien, maar we zien licht aan het einde van de tunnel.

Aankomende week

Als we nu kijken naar de weersvoorspelling zou de zomer toch echt volgende week moeten beginnen. We moeten nog even doorzetten deze week. Het weer ziet er namelijk zo uit: Vandaag schijnt de zon en word het rond de 20ºC tot een uur of 20:00 dan komen er wat wolken, maar het zou droog moeten blijven. Morgen is het weer wel wat minder. Het begint met regenen rond een uur of 12 en daalt pas vanaf 23:00.

Woensdagnacht regent het dus ook in het begin van de nacht, maar voordat de meeste wekkers van onze studenten gaan is het al droog, namelijk 07:00. Donderdag blijft het droog en word het wel 22ºC. Dit loopt door tot vrijdag, alleen wordt het vrijdag wel wat natter. Het gaat namelijk de hele dag regenen met wat korte pauzes tussendoor. Zaterdag dalen de temperaturen, maar ook de regenen. Zondag stijgt de temperatuur weer en zou het droog moeten blijven.

Volgende week

Begin volgende week zou het dus beter moeten worden. Met wat nu voorspeld wordt wel 24ºC en zon. Het zou ook droog moeten blijven dus de zomer komt er nu echt aan. Sommige dagen schijnt de zon wat minder, maar de volledige weersvoorspelling is nog niet beschikbaar. Rond 1950 was het gemiddeld 20º en dat is in de afgelopen jaren gestegen naar 21,3º. Dit klinkt als erg weinig, maar als we dan zoals deze juni een slecht begin hebben valt het extra tegen.

Ook is dit een hele goed timing, want de vakantie begint namelijk ook bijna. De officiële datum van het Media College is 12 juli, maar sommige leerlingen zijn al wat eerder vrij.

Het zomergevoel gaat dan ook echt stijgen en de terrassen zullen vollopen. Ook zal het strand weer drukker worden en er word weer gezellig buiten in de parken gezeten.