Dit kan je deze zomer allemaal zien vanuit je luie stoel

DoorCas Roode

14 juni 2024 , , , ,

Nog een paar weken, en dan is het zomervakantie. Verveling is altijd een probleem als je veel vrije tijd hebt, en daarom lees je in dit artikel over veel nieuwe sporten, films, series en games zodat je genoeg te doen hebt.

Alle dagen dat je niet in het zwembad ligt heb je natuurlijk ook entertainment nodig, dus pak de snacks er maar bij.

Olympische spelen

Op 26 juli beginnen de Olympische spelen in Parijs, en op 11 augustus eindigen ze. De 32 sporten en 306 onderdelen zullen vast en zeker voor een memorabel succes zorgen. In het centrum van de stad gaat het allemaal gebeuren. Er zijn twee hoofdzones die verbonden worden door de rivier de Seine.

Deze editie van de Olympische spelen introduceert een paar nieuwe sporten: breakdancing, surfen, klimmen en skateboarden. Klimmen en skateboarden waren in de spelen van 2021 (georganiseerd door Japan) al toegevoegd als nieuwe sport. Eind 2020 werd de beslissing gemaakt om de sporten officieel te te voegen. Tony Estanguet, hoofd van het organisatiecomité van Parijs 2024, geeft aan dat breakdancing de Spelen “artistieker” maakt.

Voor 26 juli is er ook veel te zien, dus je hebt altijd wel wat om te kijken op de televisie

Tour de France

Voor ieder een evenement de komende tijd. Ook de fietsliefhebbers hebben iets om naar uit te kijken. Zaterdag 29 juni begint de eerste etappe in Italië, en op 21 juli word het afgesloten met een tijdrit.

Op de laatste zondag rijden de sporters meestal bij de Champs-Élysées, maar dat is niet mogelijk vanwege de start van de Olympische Spelen (enkele dagen later). In plaats daarvan werken de favorieten een afsluitende klimtijdrit af in de omgeving van Monaco en Nice.

EK 2024

Ook het EK in Duitsland is natuurlijk een optie om niet te vergeten. Vandaag om 21:00 begint het toernooi, en op 14 juli eindigt het. Er zijn genoeg interessante wedstrijden die je kan volgen, en als je van spektakel houdt is dit een goede optie voor jou.

Nederlands elftal is voor iedereen te zien, NPO zend het uit op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. De landen die de meeste kans maken op de winst winst lees je in dit andere artikel op de website.

Series

Als je niet zo’n fan bent van voetbal is er natuurlijk nog meer wat je kan kijken, dus niet getreurd! Series die deze maand te zien zijn lees je in dit artikel.

Een andere optie die niet in het artikel staat, is het vierde seizoen van `The Boys´. Vanaf gisteren was het nieuwste seizoen exclusief op Prime video te zien, en is zeker niet bang om dingen zoals bloed te vertonen. Het is nu officieel bekend dat seizoen vijf de laatste word, dus geniet er nu nog van.

Films

Naast series zijn er natuurlijk ook veel nieuwe films. In de Bioscoop is er genoeg te zien, maar niet alle films die in de bioscoop worden vertoont zijn nieuw.

Vanaf gisteren is namelijk de originele Spider-Man uit 2002 weer in de bioscoop te zien. De komende dagen zullen de nieuwere films ook op het witte doek te zien zijn, en zo kan jij dus je goede herinneringen aan de films weer naar boven halen in de bioscopen in Pathé verspreid over Nederland.

Games

Vanuit je luie stoel kan je alleen kijken naar een Tv-scherm, maar je kan zelf ook wat doen! Er zijn veel nieuwe games die je kan uittesten, zodat je af en toe tot rust kan komen.

Als je geen genoeg kunt krijgen van actie heb ik ook goed nieuws voor je: Het derde seizoen van ”The Finals” is namelijk begonnen. In dit nieuwe schietspel moet je met je team de winst pakken door zoveel mogelijk ‘cashouts’ te winnen. Er zijn verschillende gamemodes die je kan spelen, en de game wordt gespeeld in een first-person perspectief. De game is gratis verkrijgbaar.

Dit waren een paar voorbeelden van sporten, films, series en games waar je misschien iets mee kan. Vergeet zeker niet te genieten van het mooie weer en raak wat gras aan deze vakantie. Veel plezier!